Trausch Liza életrajza

“És az ő életüket nem kímélték mindhalálig”

Jelenések könyve 12,11b

Szerkesztő: Borsós Róza
Nyomtatásban megjelent: 2001.Előző fejezet Következő fejezet

 

ÚJABB EVANGÉLIZÁCIÓK

Isten csodálatosan kezdte nyitni a szolgálat újabb útjait. Évekkel ezelőtt evangélizáltam már egy dunántúli faluban, ahol Isten ébredést kezdett. Egy hívő fiatal házaspár lakott ott, akik ismertek, és az ő rábeszélésükre hívott meg először evangélizálni a lelkész. Isten csodálatosan megáldotta ennek a kicsi egyszerű falusi asszonynak a hűségét. Nem tanult ő sokat és nem is tudott sokat, de teljes szívéből szereti Jézust. Jézus Krisztus vezeti őt útjaiban és cselekedeteiben. Az első evangélizáció utolsó estéjén, amikor megkérdeztem, hogy ki akarja elfogadni Jézust, akkor kb. harmincan maradtak ott. Ebből a harmincból talán tíz olyan van, aki azóta is hitben jár. Fiatalasszonyok többségben, akik egészen komolyan veszik Krisztus követését.

De különösen Márikáról szeretnék pár szót mondani, aki sok-sok harc után vállalta harmadik gyermekét. A férje újra és újra elválással fenyegeti ilyenkor. Olyan jó látni ezt az asszonyt, aki bátran megáll sok nehézség közepette, és nagy örömmel jár Isten útján.

Együtt vannak hetente ezek a fiatal asszonyok, és erősítik egymást, hívogatnak másokat, és Isten folytatja elkezdett munkáját közöttük. Most már a szomszéd községbe is hívtak Igét hirdetni. Várjuk és hisszük, hogy Isten továbbviszi azt a tüzet, amit elkezdett ezen a vidéken.