Trausch Liza életrajza

“És az ő életüket nem kímélték mindhalálig”

Jelenések könyve 12,11b

Szerkesztő: Borsós Róza
Nyomtatásban megjelent: 2001.Előző fejezet Következő fejezet

 

ISZÁKOS LELKÉSZ MEGTÉRÉSE

Nehezen ment a régi szolgálati tempó, pedig nyári csendeshét következett. Az egyik férfi csendeshéten egy fiatal lelkész vett részt, aki iszákos volt. Egész addigi életét tönkretette az ital. Egyik szolgálati helyről a másikra küldték. Volt már úgy, hogy le akarták venni róla a palástot. Valahogy mindig sikerült kimentenie magát.

Most itt volt, és komolyan beszélt vele az Úr. Amikor eldöntötte, hogy mindent megvall, egy megrázó órát töltöttünk együtt. Egészen én sem hittem, hogy valóban végleg megszabadult. Egyik nap eldobta a cigarettát a következő nap újra felvette. Milyen jó, hogy nem a hitem szerint történt! Otthon végleg letette a cigarettát, és végleg nem ivott többé.

Ugyanezen az őszön a felesége is megtért, bár ő már régen hívőnek mondta magát, de aztán saját maga is meglátta, hogy ez nem volt az igazi.

Akkor tudtam, hogy ebből a lelkészből evangélista lesz. És valóban úgy lett. Isten nagyon megáldja a szolgálatait. Nagyon bátran, mindig a saját megtérésével kezdi. Döbbenten hallhatják gyülekezetek, ahogyan elmondja újjászületett életét.